Friluftsmatlagning över öppen eld

Söndag betyder friluftsmatlagnings-kurs!

Igår hade jag sista träffen med mina deltagare på kursen Friluftsmatlagning över öppen eld. Jag tycker nog vi gick i mål med flaggan i topp! Denna gång lagade vi Champinjonsoppa med bröd och till efterrätt blev det stekt ananas med kokos, lime och mynta.

Brödet var ett enkelt pinnbrödsrecept som vi hittade upp med krossad tomat och basilika. Hade man slängt i lite riven ost hade vi nästan haft en pinnbröds-pizza!? Men även utan ost blev det supergott.
Basen i soppan var grädde och mjölk. Tillsammans med lite majsstärkelse blev det en jättekrämig och god soppa, tillagad helt i en Dutch oven över öppen eld.
Efterrätten var en hel, färsk ananas, färsk lime och mynta direkt från min egen trädgård. Lite socker, kokos och smör att steka i var allt som behövdes till.

Förutom att laga och äta god mat, kikade vi på mängder med torkad mat som jag hade med mig. Det var torkade grönsaker som tomat, paprika, morot, oliv med mera. Men även torkad köttfärs och kyckling. Vi pratade om hur man gör när man torkar mat, vad man ska tänka på när det gäller fetare mat och hur man kan tillaga den torkade maten i fält, vid till exempel en fjällvandring.

Detta var sista kurstillfället. För denna gång 😉 vi har lagat i stort sett endast vegetariska rätter vid samtliga kurstillfällen. Vi har använt oss av redskap som murrika, Dutch oven, olika stekpannor, grillpinnar och galler.

Vi kommer tillbaka med fler matlagningskurser över öppen eld. Skicka gärna ett meddelande redan nu om du är intresserad. Då finns även möjlighet att påverka innehållet om det finns något speciellt som du är extra nyfiken på.