Friluftsliv Säkerhet Ledarskap

Utbildning för alla med outdoor-verksamhet

Framgångsfaktorer

Ett team med förståelse för ledarskap, beslut och kommunikation, är en nyckel för framgång. Vi hjälper er sätta fingret på vad som behövs för att utvecklas!

Forskningsbaserat

Allt vårt arbete baseras på modern och vedertagen forskning. Vi bygger vårt arbete på moderna grupp- och ledarteorier av t.ex. Susan Wheelan, Will Schutz, Bruce Tuckman med flera.

Erfarenhet

Andreas har jobbat med ledarskap i olika former i över tio år. De senaste åren har han arbetat med att utbilda guider inom ledarskap, grupprocesser och friluftstekniker. Nu finns möjligheten att boka Andreas för en hel eller halvdags workshop och grupputveckling på DITT företag.

Planering

Innan vi bokar något har vi ett kostnadsfritt samtal där vi diskuterar vad ni vill uppnå och vad vi kan erbjuda, hur ett upplägg kan se ut med mera. Alla upplägg kommer se lite olika ut beroende på just er situation och er målsättning. Vi ger alltid kostnadsfria förslag på hur vi kan utveckla er grupp.

För vem: För företag, skolor, organisationer som bedriver någon typ av outdoor-verksamhet. 

Antal: 4-100 beroende på innehåll

Kort beskrivning: Vilka lagar och regler behöver vi förhålla oss till? Hur arbetar du med systematiskt säkerhetsarbete? Ledarskap och organisation i fält. Hur planerar och förebygger du olyckor och tillbud? Hur jobbar du med riskanalyser?  Hur anpassar man innehållet efter olika målgrupper? Systematisk utvärdering. Med mera.

Syfte: Detta innehåll riktar sig till skolor och företag som arbetar med friluftsliv och grupper utomhus. Andreas, som har många års erfarenhet av just detta, föreläser och utbildar kring hur man jobbar med ett systematiskt säkerhetsarbete som uppfyller de lagkrav som finns. Hur planerar man olika typer av ute-arrangemang för att det ska vara säkert och för att förebygga olyckor. Vad gör du om olyckan är framme?

Innehållet kan läggas upp som allt från en orienterande föreläsning till att bli hur omfattande som helst och sträcka sig över flera utbildningsdagar.

Utrustning: Beror på upplägg

Plats: Utomhus eller inne

Tid: 1 timme till flera dagar

Övrigt: Omfattning, upplägg och mål planeras i samarbete med kund.

BAKOM NATURE BY ANDREAS

Andreas är uppvuxen i Karlskrona med hav och skärgård precis runt knuten. Efter nästan 20 år i Uppsala bor han åter i Karlskrona. Han jobbar med friluftsliv och ledarskap på olika sätt, som äventyrsguide, instruktör och utbildare i Försvarsmakten. Andreas anordnar företagsevent och teambuilding både på hemmaplan och bortaplan. En av Andreas stora passioner i livet är och att resa och dyka. Han har passerat 60 besökta länder, nästan 1000 nätter i sovsäck och flera hundra dyk.

CERTIFIKAT & UTBILDNINGAR

PADI owsi Scuba Instructor

Certifierad Fjälledare

Certifierad Havskajakledare

Examinator Paddelpasset

Svenska Överlevnadssällskapet, bitr. instruktör

Lärarexamen, Gymnastik- och Idrottshögskolan, Stockholm

Klättermusen Local Hero

Äventyrsguide 

Jägarexamen

SLAO Lavinutbilding

Wilderness First Responder, WMI of NOLS

American Heart Association CPR

Svenska HLR-rådet, Certifierad Huvudinstruktör

Värnpliktstjänst, Jägare, specialbefattning Sjukvårdare, K3 Karlsborg

Friluftsliv och äventyrsidrott – Vår, Linneuniversitetet

Friluftsliv och äventyrsidrott – Vinter, Linneuniversitetet

Fjällsäkerhet (TR), Umeå Universitet

TurismvetenskapKonsumentbeteende, Mittuniversitetet

Turismvetenskap – Svensk & internationell turism, Mittuniversitetet