Padi equipment specialty

 

Idag har jag varit i Stockholm och pratat dykutrustning en hel kväll. Sjukt kul! Kursen jag gått heter Padi Equipment Specialty. Kursen gör dig inte certifierad för att serva nån speciell utrustning, utan den ger dig en bred kunskap i hur din grundläggande utrustning fungerar.

 

Vi spenderade säkert 90 minuter bara på att plocka isär en kran på en flaska (ventil) och ett första steg, vi kollade på sprängskissar och bilder av första steg i olika skick.
Utöver regulator, förstasteg och kran, kikade vi på olika bcd:ers funktion, dykdatorer, olika masker, fenor och tillbehör som smb:s, knivar, snorklar och annat.
En av de större punkterna vi kikade på var torrdräkter. Eftersom jag är intreserad av att köpa en torrdräkt, kändes det väldigt värdefullt! Vi kollade på olika typer av torrdräkter (neopren- och skaldräkter), olika typer av våt- och torrhandskar, hur inlopps- och utloppsventiler funkar.

 

Det jag tar med mig från denna Padi Equipment Specialty-kurs, är en slags grundläggande förståelse för min utrustning. En slags grundläggande nivå eller minsta kunskapsnivå, en slags allmänbildning. Det känns väldigt värdefullt och gör att jag får större förståelse för hur min utrustning funkar pch därigenom hur jag kan vårda och förebygga skador på min utrustning.