Havskajakledare 1

Ett av mina mål detta år är att utveckla mina personliga färdigheter i kajakpaddling.

Under mina 7 år som lärare på utbildningen Natur & Äventyr har jag lett två eller tre kajakturer varje år, plus mina egna kajakturer – själv och med andra grupper och deltagare. Jag har aldrig haft några olyckor eller tillbud på mina turer.
I år är ett av mina mål att bli ännu bättre på kajakpaddling. Som en del av detta har jag tagit Grönt Paddelpass och nu i helgen genomförde jag hälften av Kanotförbundets kurs Havskajakledare 1.
Kursen syftar till att ge mig som ledare verktyg för att dels leda kajakturer men även att undervisa och lära ut paddeltekniker, ungefär motsvarande Paddelpasset Grön nivå.
Nästa del av kursen och den examinerande delen, kommer jag att genomföra om en månad.
Innan dess planerar jag att köra några teknikpass på vattnet och såklart en del teoretiskt lärande.

Kursen i helgen genomfördes på Waxholms kanotklubb. Riktigt fint ställe, precis vid vattnet. Vädret var perfekt och sällskapet var grymt! Med på kursen hade vi tre instruktörer. Deras personliga färdighet var…hög! Det var väldigt inspirerande att se hur skickligt de manövrerade sina kajaker och höra deras tankar om ledarskap i en kajakmiljö.

Jag tar med mig flera saker kring personlig teknikträning och ser fram emot att få leda delar av den examinerande turen om en månad.

havskajakledare 1

 

 

Stort tack till Sara Beckman för bilderna! Följ henne på Instagram @nordligt