Vad har en äventyrsguide i sitt första hjälpen-kit?Vad har en guide i sitt första hjälpen-kit?

Vad har jag som äventyrsguide och fjälledare i mitt första hjälpen kit? Well, det beror såklart på. Det beror på vilken grupp jag är ute med, vilken miljö jag befinner mig i och hur lång turen är. Men, trots dessa faktorer finns alltid ett basket som jag har med mig. Först och främst har jag alltid ett första hjälpen-it i topplocket på min ryggsäck/dagsryggsäck. I detta kit finns ALLTID två elastiska bindor eller dauerbindor. Dessa är suveräna för stukningar / som stöd, men går även att använda som tryckförband (t.ex. med en tampong, som också finns i mitt kit), går även att använda tillsammans med t.ex. ett liggunderlag för att stödja en fraktur eller liknande. Jag har alltid lite olika typer av mediciner med mig huvudvärkstabletter, imodium (mage), antihistamin (allergi/reaktion mot bett), postafen (illamående/åksjuka), salva mot bett, termometer, pincett, spegel, sporttejp, resorb, samarin (mage), tryckförband, blandade plåster (stora, små, skavsår), samt i detta fall Diamox (höjdsjuka).

Jag brukar även ha ett eller flera kit packat i en ziplock-påse med olika innehåll för olika platser. Ett RESE-kit med saker jag behöver på flygplan eller vid resa (tandborste, tandkräm, handsprit, fluortabletter), ett CIVILT-kit med saker som jag lämnar på hotellet för att ha när jag kommer tillbaka efter t.ex. en vandring till Kilimanjaro (tvål, deo, rakgrejer) och slutligen ett FÄLT-kit med saker som jag har i min stora ryggsäck/duffelbag vid en vandring (tandborste, handsprit, tigerbalsam, resorb m.m.)

Det som saknas i bilderna ovan är öronproppar och gummihandskar som gick åt på min förra tur och som måste fyllas på med igen.

Är det något du saknar? Något som du skulle gjort annorlunda?