Du har väl inte missat att jag gjort flera reportage åt VisitBlekinge under säsongen? Jag delar med mig av alla möjliga tips om kajakpaddling, matlagning ute, vandring, tältning och cykling.

Det här… det här är livet!

På ett litet skär, någonstans söder om Ronneby, glider vi iland med kajakerna. Solen står lågt. Det luktar hav och huden är sträv av saltvatten. Vi har paddlat hela dagen. Vi packar upp tält, mat och badkläder. Här på vår egen lilla ö ska vi spendera kvällen och natten och bara njuta av naturen. Våra närmsta grannar är sälar, blått vatten och klipphällar.

Men vi stoppar bandet och backar tillbaka lite. Hur kom vi hit?  Igår startade vi vår kajakutflykt på en sandstrand utanför Karlskrona. Kalle och jag lastade två kajaker på takräcket, fyllde bagaget med campingutrustning och mat och åkte till badplatsen vid Knipehall. Här la vi i kajakerna och paddlade ut. Vi paddlade västerut, förbi Karlskrona och lite mer öppet vatten, i vindskydd bakom öar, kobbar och skär tar vi oss så hela vägen till en ö utanför Hasslö. Här tältar vi vår första natt. Dagen efter fortsätter vi medriktning mot öarna strax sydväst om Ronneby. Blekinge har en fantastisk skärgård med mängder av öar och skär, och lämpar sig ypperligt för kajakpaddling. Oavsett om du vill göra en kort, mysig dagsutflykt eller ett sånt där riktigt äventyr och pressa dina gränser, så finns förutsättningarna här. För vår del, föredrar vi nog en paddling i lite lägre tempo, med mer fokus på att umgås, laga god mat och njuta av havet och naturen.

Läs resten av reportaget och spana in mina tips för en lyckad kajakpaddling på VisitBlekinges hemsida. Vi gjorde även en grym film som jag hoppas ska inspirera!

https://www.visitblekinge.se/havskajak-i-blekinge-skargard