Guidejobb i Peru och Machu Picchu

Hemma i Sverige igen efter fem veckor i Sydamerika där jag guidat två vandringar i Peru, längs Inkaleden, till Machu Picchu. Hur ska jag smälta det här?
Det har varit superspännande och väldigt lärorikt att arbeta i Peru med fantastisk natur och verkligen fantastiska lokalbor och underbara gäster vid min sida. Resan är arrangerad av SWETT och jag var anlitad som guide för dessa vandringar.
Det går ju inte att sammanfatta detta i några rader, men jag ska försöka 🙂

Kortfattat började vårt arrangemang i Cusco, Peru. Cusco är en hub för vandrare och turister i Peru och är väldigt värd ett besök. Staden är fylld av intressant historia, mysiga fik och restauranger och barer.
Under några dagar utforskar vi Cuso och landsbyggden runtom. Vi besöker Sacred Valley, Marras Morray och Pisac.
Efter några dagar av upplevelse och anpassning till den höga höjden, ger vi oss ut på vandringen längs Inkaleden. Men inte samma del av Inkaleden som alla andra 75 tusen vandrare som kommer hit varje år. Vi går en del av Inkaleden som ingen annan gör. Det betyder att vi är de enda turisterna vi ser under sju dagars vandring! Hur coolt är inte det!? Naturen är fantastisk och under flera dagar går vi i skuggan av det magiska berget Salkantay. Vi bor i enkla lodger, vi bor i tält, vi äter ute och vi får fantastisk mat av vårt fantastiska lokala matlagnings-team.

Vandringen tar oss till Aguas Calientes, där vi utgår ifrån för att besöka Machu Picchu. En guidad vandring i Machu Picchu är pricken över i:et under vår fantastiska resa. Denna plats är så fylld med historia att det är svårt att bli mätt.

Detta är en del av mitt jobb i outdoor-branschen. Vill du veta mer om vad Nature By Andreas kan erbjuda?
Läs mer här…vi jobbar med kurser (hlr, sjukvård, kajak m.m.) event för företag (AW med matlagning över öppen eld, teambuilding på riktigt, föreläsningar) och olika typer av guidningar i skärgården, i fjällen och på andra platser.