Vandringsresa: Första fjällvandringen

Perfekt för dig som är nyfiken på att fjällvandra och vill lära dig mer
Lärorikt. Socialt. Spännande.

All mat ingår. Och nej, det är inte nån tråkig frystorkad mat eller konserver 😉

Vårt mobila tältläger är ett 5-stjärnigt vildmarkshotell. Här bor vi bekvämt under veckan.

Du guidas av rutinerade guider med flera års erfarenhet av grupper i vildmarken. Vi är experter på säkerhet, guidning och utbildning.

h

Under veckan lär du dig allt du behöver för att göra egna turer på ett säkert sätt.

Vårt koncept är att bo så lyxigt och bekvämt som möjligt fastän vi är mitt i vildmarken. Med lång erfarenhet, gedigen utbildning med flertalet certifieringar arbetar vi alltid med ett systematiskt säkerhetarbete – Allt för att du som kund ska kunna känna dig säker!

Vandringsresa: Första fjällvandringen

Välkommen till din första fjällvandring!

Fjällen är fantastisk! Varje årstid har sin charm. Mitten av sommaren är början på en himla trevlig tid i fjällen. Snön är borta. Vattnet forsar. Den magiska midnattssolen lyser. Det är tyst sånär som på vinden. Och vattnet. Man hör sina tankar och slipper bruset från hemmaplan. Man lever i nuet och fokuserar på att vara varm, torr och mätt.

Är du intresserad av fjällen och fjällvandring? Vill du lära dig allt man behöver för att göra egna fjällvandringar? Vill du träffa trevliga människor som också är nyfikna på fjällen? Vill du göra det på ett säkert sätt med en riktigt rutinerad fjällguide?

Kul, då har du kommit helt rätt!
Nu öppnar vi bokningen för “Första fjällvandringen 2020 med Nature By Andreas”

Under en fullmatad vecka får du lära dig nästan allt om fjällen och fjällvandring. Allt du tänker att du behöver veta och massa saker som du inte visste att du borde kunna. Din guide under veckan är Andreas, lärare, guide och certifierad Fjälledare, som har arbetat med guidning och utbildning av guider och ledare i Svenska fjällen, skärgården och på vandringar utomlands i över 10 år, både sommar, höst och vinter. Detta är en garanti för att din vecka kommer vara säker och ha innehåll av hög kvalité!

Under veckan bor vi i ett basläger, mitt ute på kalfjället. Vi tar oss dit till fots. Tält, kök, mat, dagsturer, guidningar och massa, massa utbildning ingår. En väldigt detaljerad packlista med förklaring och motivering av utrustning ingår. Du får också ett träningsprogram med tips för att stärka din kropp och knopp, för att maxa din upplevelse av veckan. Inför vandringen finns Andreas tillgänglig för att bolla tankar kring träning, utrustning och förberedelse.

Prel. program.

(väder och andra externa förutsättningar kan göra att vi måste modifiera innehåll och ordning på moment)

Vår guide är på plats dagarna innan du och resten av gruppen anländer, för att reka och förbereda. Vi förbereder basläger, rekar vattenläget, väder och lokala förutsättningar som kan påverka veckans upplägg.

Dag 1:

Samling och intro. Andreas går igenom veckans upplägg. Vi delar ut karta och kompass och går igenom det vi behöver inför dagens vandring. Vi går igenom allas packning och checkar av att allt finns med samtidigt som vi delar ut all utrustning som du kostnadsfritt får låna. Gemensamt vandrar vi sedan till vårt basläger. På vägen introducerar vi hur man arbetar med karta och kompass. Lunch äter vi i det fria, på en trevlig plats och vi känner hur fjällens lugn börjar infinna sig.

Vid baslägret inkvarterar vi oss och går igenom hur ett tältläger fungerar. Det finns många saker att tänka på och vi går igenom hur vi kan bo på fjället i tält på ett hållbart sätt utan att lämna spår i naturen.

På kvällen går vi igenom olika typer av stormkök och de olika för och nackdelarna. Under veckan har du sedan möjlighet att prova på, och bemästra, flera olika typer av stormkök och bränslen.

Dag 2:

Andra dagen inleder vi med en briefing och kartgenomgång.

Vi packar en lätt dagsturssäck och ger oss ut på fjället. Hela dagen är vi ute och vandrar och dagen innehåller moment som säkerhet och sjukvård, att säkert ta sig över strömmande vatten (vadning) och navigation.

Tillbaka i baslägret lagar vi vår egen mat, en 3-rätters på stormkök. Vi avslutar dagen med föreläsning och förevisning av olika typer av utrustning och material. Innan vi kryper ner i sovsäckarna får du massa tips på hur du kan göra natten så bekväm som möjligt.

Dag 3:

Idag har vi kommit till en lite hårdare vandringsdag. Vi tar sikte på vindskyddet uppe på Snasahögarna. Här är det som att komma till en ny planet. Vi möts av ett kargt landskap som skiljer sig mot det mer gröna runt vårt basläger. Vi känner av hur utsatta och exponerade vi är mot väder och vind när vi kommer upp på lite höjd och på mer utsatta områden. Detta blir en god övning inför morgondagens topptur.

Dag 4:

Idag är det dags för topptur. Vi startar dagen tidigt med en briefing och sedan packar vi dagsturssäcken tillsammans. Vi går igenom topptursteknik och sedan beger vi oss för att testa teorin i praktiken. Förhoppningsvis är vädret med oss och belönar oss med en fantastisk utsikt från en blåsig topp ca 1400 meter över havet. Långt i fjärran ser vi Helagsbergen, Sylarna och Norge. lite närmre ser vi baslägret och fjällstationen. På kvällen pratar vi om hur du planerar din egen tur och vad nästa steg i din fjällvandringskarriär kan vara.

Dag 5:

Sista dagen bryter vi vårt basläger. Gemensamt fraktar vi vår utrustning tillbaka till Storulvåns Fjällstation. Här avslutar vi turen med en reflektion innan vi njuter av en varm dusch, bastu och middag i fjällstationens restaurang.

Under hela veckan delar Andreas generöst med sig av all sin erfarenhet från över 20 års friluftsliv på fjället, i lågland och i skärgården.

Följande ingår:

.Certifiera Fjälledare som guide, dygnet runt
.tält
.social samvaro
.alla måltider (vi lagar maten själva)
.stormkök och bränsle
.karta och kompass
.massa utbildningsmoment
.möjlighet till frågor och stöd efter avslutad vandring

.detaljerad packlista
.träningsprogram (valfritt att genomföra inför vandringen)

SAMMANFATTNING

 • Start och avslut på Storulvåns Fjällstation
 • Bekvämt basläger mitt i vildmarken
 • All inclusive!
 • Vällagad mat med ekologiska råvaror
 • Social gemenskap
 • Högsta säkerhet
 • Du blir guidad av en certifierade fjälledare
 • Välplanerade dagsturer med guidning
 • Toppturer
 • Förutsättningar att lära dig allt du behöver för att genomföra egna fjällvandringar

INFORMATION

 • Datum: 25-29 juli 2020
 • Längd: 5 dagar
 • Boka senast: 
 • Område: Jämtlandsfjällen
 • Mötesplats: Storulvåns Fjällstation
 • Antal deltagare: 6-10
 • Nivå: Normalkondition
 • Guide: Andreas
 • Språk: Svenska, Engelska
 • Pris: 8.500:- inkl moms
 • Anmälningsavgift: 2.500:-

Vilket bra upplägg! Det här blev en succé hos oss i testgruppen.

Mats

Testdeltagare, Grupp #1

Jag och tjejerna tyckte detta funkade hur bra som helst. Kul med påhittiga matförslag till stormköket så man slapp nudlar 🙂

Johanna

Testdeltagare, Grupp #2

Bra och tydlig information. Skönt att slippa leta reda på all info själv. Verkligen smidigt med utrustningen och att bli hämtad. Vet inte hur vi skulle kommit tillbaka annars?

Mårten

Testdeltagare, Grupp #1

Vår tältplats var jätte fin! Bra tips! Hade inte hittat den annars. Smidigt och prisvärt.

Margareta

Testdeltagare, Grupp #2

image alt text
image alt text