Matlagningskurs över öppen eld

Idag drog min matlagningskurs över öppen eld igång. Jättekul första träff med jättetrevliga och nyfikna deltagare. Kursens upplägg är så att vi ses ett antal söndagar och så lagar vi tillsammans en tre-rätters måltid. Så långt är det ganska likt en vanlig matlagningskurs. Men sen skiljer det sig på en stor punkt…vi lagar all vår mat över öppen eld. Varje tillfälle försöker vi använda olika metoder och olika recept. Förhoppningsvis ger kursen inspiration att prova nya grejer och ny kunskap i form av olika tillagningsmetoder. Idag till exempel använde vi oss av foliepaket, en dutch oven och små stekpannor som är gjorda för matlagning över öppen eld.

Dagens meny:
Förrätt: Smält briost med honung i foliepaket (med solroskärnor) och salta kex
Huvudrätt: Enchiladas med salsa
Efterrätt: stekta äppleklyftor med havregryn och socker och vaniljvisp

Maten blev hur god som helst!

Skicka ett mail om du är nyfiken på receptet!